top of page

ABOUT ME

Φιλώτας Νιάρχος

Ποιός Είμαι

Γεννήθηκα στην περιοχή του Τσακού και εργάζομαι στην Αγία Παρασκευή. Αποφοίτησα από το Κολλέγιο Αθηνών. Διαθέτω πτυχίο στην “Πολιτική Επιστήμη και Δημόσια Διοίκηση” από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακό στις “Διεθνείς Σχέσεις” από το Queen Mary University του Λονδίνου.

 

Εργάζομαι ως Communication Manager στον φορέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης EIT Manufacturing. Είμαι μέτοχος στην εταιρεία AMEN New Technologies με έδρα την Αγία Παρασκευή, ενώ στο παρελθόν εργάστηκα στον περιβαλλοντικό οργανισμό της We4All, σε δύο μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και πραγματοποίησα Πρακτική Άσκηση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξειδικεύομαι στον τομέα της επικοινωνίας, στις δημόσιες και εμπορικές σχέσεις καθώς και στη διαχείριση συναφών προγραμμάτων δράσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αναφορικά με το Δήμο, ήμουν Γενικός Συντονιστής των δύο Φεστιβάλ Νέων της Αγίας Παρασκευής με τον αντιδήμαρχο Νεολαίας Νίκο Ζόμπολα και συνέβαλα στον καλλωπισμό του Πάρκου Πευκακίων, μέσω του Περιβαλλοντικού Οργανισμού We4All που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου "Πευκάκια" Αγίας Παρασκευής. Διατελώ επίσης Ειδικός Γραμματέας του Συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης από το 2016.

Αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές με το Γιάννη Μυλωνάκη και το κίνημα "ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ", τον οποίο εκτιμώ για τις ιδέες του, τις καινοτόμες προτάσεις του, την αποφασιστικότητά του και την όρεξή του για δουλειά. Θέτω επίσης τον εαυτό μου στην κρίση των συνδημοτών μου, έτσι ώστε να συμβάλλω κι εγώ με υπευθυνότητα και διάθεση για προσφορά σε θέματα που αφορούν το Δήμο μας, στην προσπάθεια για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και την αναβάθμιση της καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά της. 

Γιατί η Αγία Παρασκευή ανήκει στους Δημότες της και οι Δημότες της αξίζουν το βέλτιστο!

  • LinkedIn
  • X
  • Instagram

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ

Όλα για τον πολίτη και το περιβάλλον

Στην Αγία Παρασκευή υπάρχουν συγκεκριμένοι τομείς, στους οποίους μπορούμε να βελτιωθούμε.  

Η βελτίωση του περιβάλλοντος για το Δήμο μας

 

Μπορεί να πραγματοποιηθεί συμμετέχοντας σε προγράμματα ανακύκλωσης αλλά και φύτευσης δέντρων, συμβάλλοντας στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος αλλά και για έναν υγιέστερο και πιο βιώσιμο χώρο για την κοινότητα. Επιπλέον, με στενή συνεργασία με το ΣΕΠΠΒΑΤΥ, τη ΣΔΑΜ, το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και το Αμερικάνικο Κολλέγιο μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική προστασία του βουνού μας, του Υμηττού.

Η εκπαίδευση και πολιτισμός

 

Δύο σημαντικοί τομείς που πρέπει να προωθήσουμε. Συμμετέχοντας σε τοπικά προγράμματα εκπαίδευσης και προωθώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, μπορούμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της γνώσης και του πολιτισμού στην περιοχή. Τα τελευταία δύο έτη 2021 και 2022 ενίσχυσα την προσπάθεια του Αντιδημάρχου κου Νικολάου Ζόμπολα, Αντιδημάρχου Νεολαίας, στην πραγματοποίηση των δύο Φεστιβάλ Νέων της Αγίας Παρασκευής με πολλές δράσεις, βραβεύσεις και ενημερώσεις για τον επαγγελματικό τομέα.

 

Προσβασιμότητα

 

Τα πεζοδρόμια και η πρόσβαση που παρέχουν σε Άτομα με Αναπηρία και για τους συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας αποτελούν την πληγή πολλών Δήμων, και δυστυχώς και του δικού μας. Βλέπουμε όμοροι Δήμοι όπως του Παπάγου Χολαργού, να δίνουν ιδιαίτερη βάση στην αναμόρφωση του Δημοσίου χώρου (όχι μόνο πεζοδρομίων αλλά και αθλητικών χώρων και πάρκων) διευκολύνοντας την πρόσβαση στους πολίτες. Σε αυτό έχει βοηθήσει και η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχουν πάνω σε προγράμματα ΕΣΠΑ και η ενίσχυση του Δήμου με αυτά.

Υποστήριξη τοπικών επιχειρήσεων

Έχοντας γνώση στη διαχείριση εταιρειών και ως μέτοχος σε εταιρεία που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή έχω αποκτήσει εμπειρία σε ένα μεγάλο βαθμό στο τί χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για την προώθηση της τοπικής οικονομίας του Δήμου, η οποία χαρακτηρίζεται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι εισροής εσόδων και προγράμματα που χρειάζονται για την επιβίωση και την ανάπτυξή τους, πράγματα που μπορούμε να δούμε μαζί με τον πολίτη και τον Εμπορικό Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής για ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

Ασφάλεια και πυρασφάλεια

 

Ένας σημαντικός τομέας, στον οποίο πάσχει η Αγία Παρασκευή. Ακούγοντας τα τελευταία χρόνια για πολλές περιπτώσεις ληστείας στο Δήμο μας ή για προσπάθειες εμπρησμών κτλ, θεωρώ πολύ σημαντικό αφενός για την πόλη να ενισχυθεί η ασφάλεια και η πυρασφάλεια, η οποία θα δημιουργήσει στους πολίτες το αίσθημα πως ο Δήμος είναι δίπλα τους και τους προστατεύει. Είναι σημαντικό λοιπόν, να δημιουργηθεί ένα σχέδιο δράσης από το Δήμο και τις αντίστοιχες υπηρεσίες όπως την αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΣΕΠΠΒΑΤΥ κ.ά. που θα θέσουν το προάστιό μας ως υπόδειγμα για τα υπόλοιπα. Θα συμβάλουμε έτσι στην προστασία των κατοίκων και τη διατήρηση μιας ασφαλούς και χαρούμενης κοινότητας.

Φροντίδα ζώων και αδέσποτων

Ένας ακόμη σημαντικός τομέας που θα ήθελα να βελτιωθεί αφορά τους μικρούς μας τετράποδους και μη φίλους. Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθεί αρχικά η φιλοζωική νοοτροπία των κατοίκων. Αυτό δεν μπορεί να ολοκληρωθεί από τη μία μέρα στην άλλη. Ένας Δήμος που θα ήθελε να είναι πρότυπο οφείλει να ενισχύει τη φιλοζωϊκή οργάνωση του Δήμου, να μην αφήνει τα αδέσποτα στο έλεος αυτών που βάζουν φόλες, αλλά και να δημιουργεί μικρά πάρκα παιχνιδιού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αδέσποτα στους δρόμους που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, να υπάρχει μια πρωτοβάθμια φροντίδα για τα τραυματισμένα και πάρκα, στα οποία γίνεται και ταυτόχρονη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των κατοίκων.

Βιοτικό Επίπεδο

Ως Δήμος έχουμε το Δημόκριτο, την ΕΡΤ, το Αμερικάνικο Κολλέγιο και πολλά άλλα σε συνδυασμό με την καλύτερη γεωγραφική θέση στα βορειοανατολικά. Θα μπορούσαμε να έχουμε και το καλύτερο βιοτικό επίπεδο και εννοώ για όλους τους πολίτες. Όσο επενδύεις στις επιχειρήσεις του Δήμου, τόσο πιο εύκολο είναι για μια πόλη να αναβαθμιστεί. Η κοινωνική υπηρεσία που λειτουργεί επιτυχημένα αυτή τη στιγμή, μπορεί με τη συνδρομή όλων των πολιτών και των παρατάξεων να ενισχύει ακόμη περισσότερο τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη. Γιατί η Αγία Παρασκευή είναι το σπίτι μας.

Πρέπει πάλι ο τόπος να σφίξει από υγεία και ποιότητα. Να γίνουν όμορφες οι πλατείες και να «ανέβει» η περιοχή. 
 
Είναι στο χέρι μας, είναι στις δυνατότητές μας. Το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν, καιρός να το επαναλάβουμε. 

bottom of page